Programul de activitati la Sinagoga din Cetate in 2008

  
-13 iulie : concert dedicat Zilei nationale a Frantei cu un ansmablu de suflatori ai Filarmonicii Banatul, dirijat de Eric Baude, directorul Centrului Cultural Francez
-27 iulie : un concert de muzica electronica ambientala, extrem de bine primit de public

In curand
-20 septembrie - un concert organizat de Societatea Filarmonica, Filarmonica Banatul si Societatea Muzica Antica, avand ca protagonisti ansamblul RENAISSANCE din Beograd, care canta muzica din Evul Mediu si Renastere, cu instrumente originale si imbracati in costume de epoca. (Noi i-am mai auzit la Brebu, langa Garana si au mai cantat si la Timisoara in luna mai, sunt senzationali!!!nota Alexandrei Razvan-Mihalcea)
-22 sau 23 septembrie (inca nu am stabilit data in mod cert)-   un concert al orchestrei de camera a Filarmonicii Banatul,dirijata de Iosif Todea, cu lucrari mai mici de Mozart, Bach, Haendel

De cateva saptamani, am inceput noi lucrari la Sinagoga (securizarea incintei, pregatirea pentru anotimpul rece si lucrari la instalatia electrica, igienizarea celor doua curte laterale - care s-a si facut, si punerea unui gazon acolo, care va schimba cu totul aspectul actual.

In board-ul Societatii Filarmonice, (din care fac parte : Gheorghe Ciuhandu, Sorina Jecza, Radu Radoslav, Ioan Fernbach, Victor Neumann, Corina Raceanu si eu insami) a mai fost ales si Ioan Coriolan Garboni, directorul Filarmonicii Banatul, cu care am inceput o colaborare constructiva.
Sinagoga are deja un public de concerte stabil si propriu, care e extrem de entuziasmat de fiecare nou eveniment la care e chemat.

Eveniment Muzical - Timisoreni ne relateaza :
Cu ocazia zilei de 14 iulie si a preluarii presedintiei UE de catre Franta a avut loc un nou concert la Sinagoga, a fost minunat, a fost organizat de Societatea Filarmonica cu Filarmonica de stat "Banatul" si impreuna cu Centrul Cultural Francez (al carui director, Eric Baude, e muzician profesionist). A cantat un octet de suflatori ai Filarmonicii Banatul (dirijat chiar de Eric Baude), muzicieni de mare virtuozitare, un repertoriu superb ales (Mozart, Salieri, Bartok, Henri Tomasi). Sinagoga a fost plina, publicul de mare calitate, iar Muzica a sunat ca si cand pe scena ar fi fost o suta de muzicieni, nu numai opt.
Concertul - asa cum se anuntase - s-a tinut in beneficiul refacerii Sinagogii si s-au strans donatii de vreo 17 milioane de lei vechi (aprox. 500 de euro).

Back to HOME page Alexandra Razvan-Mihalcea & E.S. Oren David, Ambasadorul statului Israel,
Sambata 13 septembrie, am avut onoarea sa primim la Sinagoga vizita E.S. Ambasadorul statului Israel, dl. Oren David,care a fost foarte impresionat de cladire si de proiectul nostru si a spus ca ne va ajuta chiar sa il mediatizam (inclusiv in Israel).
SOCIETATEA FILARMONICA DIN TIMISOARA - Raport General