Participanti: Ghitza&Evi Liebermann,  Sandu&Evi Nass (nee Politzer), Albert Herzfeld &Getta Herzfeld Neumann, Gyuri&Ada Boneh (Bohm),  Misu Schwartz , Robi&Ligia Kohn,  Marta Goldner, Lajos&Julia Kakucs, Vera Feldmann, Dan&Miri Radu (nee Politzer), Peter&Mariana Naday,  Pali&Gina Weinberg
Jurnalul Intilnirii:
Vineri 8 Septembrie
. Seara ne-am intalnit cu totii la hotelul Mercure Annnemase. Dupa imbratisari si pupaturi am facut primele poze de grup pe terasa. Ultimii sositi au fost Ada si Gyuri , hotarati sa profite de fiecare clipa din aceasta intalnire, pentru ca in cazul lor intr-adevar fiecare moment era nespus de pretios. (au venit pentru 30 de ore din Israel!)
Aveam o sala rezervata pentru noi cu doua mese mari rotunde. Cum grupul era cam pestritz, Miri a avut geniala idee, sfidand toate conventiile, sa ne asezam fetele la o masa, baietii la cealalta. Afinitatile fiind evidente, ne-am simtit imediat ca un grup omogen. Misu ne-a prezentat un slide show cu fotografii de odinioara, Peti a mai adaugat altele, iar comentariile nu au lipsit. A urmat un slide show realizat de Evi Nass cu ocazia aniversarii sorei ei, Miri. O family saga, cu despartiri si intalniri, cu rude imprastiate in toate colturile lumii, cu cautari, aspiratii si elanuri, o poveste in care ne-am recunoscut cel putin partial cu totii.
Iar dupa desert a urmat un foc de artificii de bancuri, ca ieseau scantei si hohote de ras. Dan, Peti, Robi, Sandu si Gyuri s-au intrecut pe sine, Marta, Ligi, Mariana au contribuit si ele. Cred ca a durat cam doua ore, dupa care ne-am despartit istoviti.
Sambata 9 Septembrie. Dimineata am pornit la Geneva. Cerul, la inceput inorat, s-a inseninat, si am avut o vreme superba de Indian summer, cu o lumina care invaluia totul in stralucire si transparenta. Nu cred ca a fost cineva care sa asculte comentariile ghidului in timpul plimbarii cu vaporasul pe Lac Leman, in schimb zambeam, radeam sau povesteam, faceam poze in toate formatiile, sperand parca sa eternizam aceste momente.
O jumatate de ora in trenulet pe malul lacului si deja a trebuit sa ne despartim de Robi si Ligi. Apoi am pornit-o cu masinile in caravana spre Yvoire, un sat medieval pe malul lacului pe partea franceza. Albert inainte, eu in spate, avand grija sa nu pierdem pe cineva. Am mancat la Yvoire cu vedere pe lac si  barci si ratuste si lebede si munti. O incantare ! Ne-am  plimbat printre casutele inundate de flori, pe stradutele ticsite de magazine mici, cu fete de masa provencale, cu ceramica si sticlarie colorata, cu palarii si bluze multicolore. Toate grijile reale sau imaginare erau suspendate, ne simteam tineri si ferice, lumea ne apartinea !
Dupa cina de la restaurantul Clubului de golf, am continuat la noi acasa. Dani, „copilul” trupei, a servit bauturile si ne-a ajutat cu partea tehnica.
Intai am inceput cu treburile serioase. Am vizionat filmul facut de Pali despre lucrarile din cimitir. Kol hakavod pentru ce a realizat, dar si pentru filmulet, care are structura, suspense si umor.
Ne-am amintit de cei care nu mai sunt printre noi, de Odette Fischer, Tomi Stern si Juli Eckstein. Am avut un gand cu urari de bine pentru Sanyi Halmos, care trebuie sa invinga o boala grea. Ne-am uitat la un slide show despre Tatal meu si istoria familiei noastre.
Apoi a urmat partea de « jur ». Am dansat cu foc, iar Misu a trebuit sa se tina bine, fiind asaltat de atatea fete.
Albert a adus unul din gramofoanele lui antice, si a pus printre altele o placa cu Enrico Caruso
.
Juli, cu Albert alaturi,  ne-a cantat Summertime, acompaniindu-se la ghitara. Ne-a recitat o poezie de tristete si dor, scrisa cand era inca in Romania, iar cei mai multi prieteni plecasera deja. Au urmat  sketchuri scrise de Peti, Tache si Mache in romaneste si Hacsek si Sajo in ungureste, prezentate de Peti si Ghita. Amuzante, originale si actuale !
La sfirsitul serii, Peti si Dan s-au lansat intr-un duel de bancuri, recitand alternativ din colectiile lor de bancuri.
Duminica 10 septembrie. Dimineata am luat micul dejun cu croissants, salata de vinete, humus si korozott (cu Umlaut pe o) facut de Vera. Ne-am mai imputinat iarasi, iar cei ramasi am urcat voiniceste pe munte (cu masina) si am facut o plimbare de doua ore jumate (!) pe platoul de pe Saleve, cu vedere pe Alpi, Jura si Geneva.
Duminica dupa-masa am mai stat la taclale, ne-am ospatat ...
Ne-am simtit bine si dorim sa ne revedem !